Motiverede følgebreve


Et følgebrev har til formål at skabe indledende opmærksomhed om dit projekt og bliver især anvendt ved ansøgninger til fonde som en "appetitvækker", der skal bane vejen for støtteyders interesse. Det er ofte det første dokument, som støtteyder læser, hvilket stiller store krav til følgebrevets indhold.

Du skal altid selv udarbejde følgebreve og kan med fordel lade dig inspirere af nedenstående 3 skabeloner, som alle bidrager med et overblik over dit projekt og baggrunden for at ansøge den enkelte fond. Du skal med andre ord målrette følgebrevet til den enkelte støtteyder.

Dvs. at følgebrevet skal anvendes til at argumentere for, hvorfor det netop er den pågældende støtteyder, som er ansøgt, samt hvilket udbytte støtteyder opnår ved at støtte projektet økonomisk.

Husk, at følgebrevet maks. bør fylde 1 A4-side og skal underskrives personligt. Hvis du vil læse mere om følgebreve henvises til artiklen 5 elementer i din ansøgning.

 • Følgebrev (detaljeret)

  Kategori:
  Motiverede følgebreve

  Klassisk eksempel på indholdet i et følgebrev, men hvor den er opbygget med punktopstilling og med fokus på, hvordan projektet bidrager til samfundet. Synlige kontaktoplysninger og plads til medunderskriver.

  Download skabelon
 • Følgebrev (genansøgning)

  Kategori:
  Motiverede følgebreve

  Eksempel på indholdet i et følgebrev der kan anvendes ved genansøgninger, hvor der refereres til samtale med kontaktperson i fonden. Brevet indeholder punktopstillinger og et simpelt brevhoved, som kan anvendes.

  Download skabelon
 • Følgebrev (simpel)

  Kategori:
  Motiverede følgebreve

  Klassisk eksempel på indholdet i et følgebrev, hvor den markerede gule tekst skal udskiftes med egne oplysninger. Husk at underskrive personligt og anvende eget brevpapir hvis muligt.

  Download skabelon

OBS!

OK