Udgivelser om fonde


Fondenes rolle er mere og mere i søgelyset i disse år, hvor (fag)medier m.fl. forsøger at undersøge fondes selvforståelse, kompetencer, åbenhed og fremtidige rolle. Det er ganske interessant, da fondene i fremtiden kan komme til at spille end endnu større nøglerolle i udviklingen af det danske samfund. men det kræver at de tænker strategisk, koordinerer indsatsen og tager et mere aktivt ansvar.

 • Fonde kan forny Danmark (2012)

  Kategori:
  Udgivelser om fonde

  Rapporten giver en opskrift på moderne filantropi og bringer fondsverdenen til debat, herunder med ekspertsvar på, hvordan fondene kan forny Danmark og spille en rolle som forandringsagenter. Udgivet af Mandag Morgen i 2012.

 • Fondshåndbogen (2016)

  Kategori:
  Udgivelser om fonde

  Rapporten er tredje udgave af Fondshåndbogen – stedet hvor der er samlet viden og erfaringer indenfor fondes årsregnskaber, skat og fondsregulering. Udgivet af PWC i 2016.

 • Fra mæcen til katalytisk partner (2013)

  Kategori:
  Udgivelser om fonde

  Filantropiske fonde er i disse år på vej til at påtage sig en helt ny rolle, der kan få afgørende betydning for løsningen af en række store nationale og globale udfordringer. Udgivet af Mandag Morgen i 2013.

 • Private fonde - en unik aktør i dansk forskning (2012)

  Kategori:
  Udgivelser om fonde

  En analyse fra DEA viser, at danske fonde i stigende grad vinder økonomisk og prioriteringsmæssig indflydelse på dansk forskning. Overordnet viser analysen at Danske fondes økonomiske bidrag til dansk forskning er stærkt stigende.

 • Private fondes bidrag til forskning og innovation (2016)

  Kategori:
  Udgivelser om fonde

  En kortlægning af private fondes bidrag til dansk forskning, innovation og videregående uddannelse. Rapporten er udgivet af Styrelsen for Forskning og Innovation i 2016.

 • Resume - Private fonde - en unik aktør i dansk forskning (2012)

  Kategori:
  Udgivelser om fonde

  Resumé af en analyse fra DEA, som viser, at danske fonde i stigende grad vinder økonomisk og prioriteringsmæssig indflydelse på dansk forskning. Overordnet viser analysen at bidragene fra fonde er stigende. 

OBS!

OK